Et liv Uden Stress

Alle voksne mennesker har på et eller flere tidspunkter i deres liv været/følt sig stresset. Det er ganske normalt, for det ligger til det menneskelige at overbelaste kroppens natur, både fysisk og psykisk.

Stress forårsages af utallige grunde. Fysisk stress kommer som regel af overbelastning af kroppen. Det kan være fysisk krævende arbejde, fysisk hård sport, osv., hvor kroppen ikke får den hvile, den har brug for. Denne form for stress kombineres også ofte med psykisk stress. Psykisk stress kan være problemer på arbejdspladsen, i familien, parforholdet, venskabet eller med sig selv. Vi oplever psykisk stress, når vi står overfor et problem, vi ikke kan eller ikke har lyst til at løse. Nogle problemstillinger er naturligvis mere alvorlige end andre, stresser os mere og gør det mere vanskelligt at løse, selvom vi gerne vil.

Det er vigtigt, at stressede personer ikke føler sig syge. Stress bør ikke ses som en sygdom, men en overbelastning af kroppen, sanserne og følelserne. Stress kan behandles – både ved hjælp af egne metoder og via professionel hjælp. Det er individuelt hvilke metoder og behandlinger, man bør benytte sig af, for at få en bedre tilværelse i hverdagen uden stress.

Med de helt rigtige metoder og evt. behandlinger, kan man hjælpes af med stress. For nogle er det nemmere end for andre. En fælles faktor er dog, at man ikke må flygte fra eller ignorere tegn på stress.

Et rigtig godt råd er, at dele dine følelser med dine nærmeste. Det er det første og det bedste skridt til en tilværelse uden stress. At bede om hjælp og råd er ikke skamfuldt, tværtimod er det måske din hurtigste vej til et bedre liv.